Advocatenkantoor Weinans
te Roosendaal

Tel + 31 0 165 551 472

Advocaten

Mr. Henk Weinans behaalde in 1970, met eervolle vermelding, zijn doctoraal examen Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen (hoofdrichting Burgerlijk en Handelsrecht).

Na vervulling van de militaire dienstplicht bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht (laatste rang Eerste Luitenant) werd hem op grond van zijn academische prestaties een William W. Cook-Fellowship toegekend. Hiermee werd hij in de jaren 1972 en 1973 in staat gesteld aan de University of Michigan in Ann Arbor, Michigan, USA, een Masters degree of Comparative Law te behalen.

Hij was vervolgens van 1973 tot 1975 werkzaam als advocaat bij het prestigieuze advocatenkantoor Dentons te Chicago, USA: een kantoor met tientallen vestigingen in diverse grote steden in de Verenigde staten en hoofdsteden in (vrijwel) alle werelddelen.

Teruggekeerd in Nederland was hij een aantal jaren (van 1975 tot 1979) werkzaam als advocaat in Amsterdam in het kantoor Loeff & van der Ploeg, voorloper van het internationale kantoor Allen & Overy. Daarna was hij een aantal jaren werkzaam als hoofd Juridische Zaken van de multinational Dow Chemical, belast met de juridische verantwoordelijkheid voor Dow Chemical’s activiteiten in het Benelux-gebied.

In 1984 heeft hij zijn eigenadvocatenkantoor in Roosendaal gevestigd.

Nevenfuncties
Bestuurder (waarvan een aantal jaren Voorzitter) van de Raad van Toezicht van de stichting Algemeen Maatschappelijk Werk West-Brabant (1992 – 1997)
Voorzitter van de Patientenklachtencommissie van het Franciscus Ziekenhuis  (thans genaamd  Bravis-Ziekenhuis) te Roosendaal (1997 – 2008)
Bestuurslid (secretaris) van de Roosendaalse binnenstadsondernemers-vereniging Collectief Roosendaal (2014 – heden).

Publicaties
De Kantonrechtersformule, het spoor bijster in de polder
Nederlands Juristenblad september 1999
Het laatste woord is aan de verdachte (een repliek op reacties op voornoemd artikel)  Nederlands Juristenblad november 1999
Het V&D-debacle: lonen verlagen mag niet; huurverlaging kan wel
BNdeStem 31 januari 2015

Talen
Nederlands, Engels, Duits, Frans